Om Kåre Sundmark

Kåre Sundmark er en glad jyde og en levende foredragsholder, som lægger stor vægt på, at tilhørerne både får ny viden med sig hjem, et lille adfærdskorrigerende klap i måsen – og et lille “tø-hø-grin” med på vejen. Sådan skrev mit booking-bureau om mig på deres hjemmeside.

Jeg har foretaget nogle markante karriereskift fra værdsat folkeskolelærer, der også kunne fortælle ungerne ”en god røverhistorie” til lægemiddelkonsulent med stor specialviden og internationale anerkendelser for godt salg og nu til stats-anerkendt fitnessinstruktør og EU-certificeret personlig træner med særligt fokus på træning af seniorer og sygdomsforebyggelse.

Med 25 års erfaring som lægemiddelkonsulent/produktspecialist hos 4 af verdens største lægemiddelvirksomheder har jeg afholdt utallige foredrag på landets sygehuse for læger og sygeplejersker. Jeg har arbejdet hos de amerikanske medicinalgiganter MSD, Bristol Myers Squibb, Wyeth og Pfizer.

I 2012 stiftede jeg mit eget selskab Sundmark Consult med fokus på foredrag om medicin for ikke-fagpersoner, og foredraget kom til at hedde: Slut fred med din medicin. Foredraget er bygget op på baggrund af de mange relevante spørgsmål, der er dukket op fra familie, venner og bekendte i årenes løb. Vennerne skulle selvfølgelig have en ordentlig forklaring, så foredraget er uden uforståelig lægelatin og kemiske formler.

En dag ringede telefonen og jeg blev tilbudt en uddannelse som statsanerkendt fitnessinstruktør, og kort tid efter uddannelsen fulgte en EU-certificeret personlig træneruddannelse. I en alder af 61 var jeg  pludselig landets ældste nyuddannede fitnessinstruktør.

Projekt for seniorer 55+

I hælene på fitnessinstruktør-uddannelsen fulgte et EU-projekt (PAHA) Physical Activity and Health in Ageing, hvor jeg var en af de 2 tovholdere i Danmark. Projektet blev en stor succes, og med baggrund i EU-projektet skabte jeg i samarbejde med fitness-kæden Fit&Sund  konceptet: Motion for livet . Omkring 1. januar 2020, er  der på  landsplan ca. 5.000 seniorer, som har deltaget i projektet Motion for livet.

Jeg har 3 gange været censor ved den afsluttende eksamen ved den stats-anerkendte fitnessinstruktør-uddannelse (senest i juli 2019). Med udgangspunkt i de faglige og praktiske erfaringer opstod det nye foredrag: Slut fred med din krop. Et foredrag om motion, motivation, dovenskab, løgne og taknemmelighed.